Wie ben ik?

Invalid slider id

Mijn naam is Nadja Brouwer, geboren in 1980 en al een aantal jaren als gedreven cranio sacraal therapeut werkzaam. Ik heb ruime ervaring in het behandelen van mensen en paarden met een diversiteit aan klachten.

Ik hou erg van het motto “schoenmaker hou je bij je leest en blink daar in uit”. En dit is dan ook wat ik als cranio sacraal therapeut nastreef. Ik heb me dan ook volledig gespecialiseerd in cranio sacraal therapie. Door het volgen van bij-/nascholingen en het assisteren bij de humaan opleiding probeer ik zo goed mogelijk up to date te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cranio sacraal therapie.

Als humaan therapeut ben werkzaam op twee verschillende locaties in Noord Holland, in Hoorn en Heiloo.
De paarden en andere dieren behandel ik altijd op locatie. Ik werk voornamelijk in de regio Noord Holland met af en toe een uitstapje richting Flevoland, Friesland of een van de andere provincies.

Als therapeut ben ik resultaat gedreven en ben dan ook van mening dat er met een paar behandelingen een duidelijk verschil merkbaar moet zijn. Mijn ervaring uit de praktijk is dat dit meestal al met 2 à 3 behandelingen het geval is. Behandelen om het behandelen werkt voor mij niet en ik zal dan ook altijd eerlijk zijn als ik merk dat er iets anders nodig is. Gelukkig kan ik terugvallen op een breed netwerk van vakspecialisten en zal ik een cliënt indien nodig altijd doorverwijzen.
Daarnaast probeer ik, indien mogelijk, cliënten “huiswerk”mee te geven zodat ze er zelf thuis verder mee aan de slag kunnen gaan. Neem bijvoorbeeld tandenknarsen. Ik leer de cliënt hoe hij/zij voor een deel zelf de spanning van de kauwspieren af kan halen.

Waar ik veel waarde aan hecht is dat, naast dat de cliënten voelen wat er in hun lichaam gebeurd, ze dit ook snappen. Ik probeer dan ook altijd zoveel mogelijk uit te leggen hoe alles samenwerkt en elkaar beïnvloed. Door deze manier van werken kan een cliënt voortaan in een eerder stadium al voortekenen van het lichaam herkennen en in een eerder stadium actie ondernemen.

Wie weet dat ik in de toekomst nog de opleiding tot cranio sacraal therapeut hond ga volgen maar op dit moment behandel ik de honden (en de andere dieren) met de kennis die ik de afgelopen jaren heb mogen opdoen in de praktijk en gedurende de 6 studiejaren voor humaan therapeut ( 4 jaar) en therapeut voor paarden (2 jaar).

Opleidingen
Beroepsopleiding cranio sacraal therapeut – Peirsman Cranio Sacraal Academie – afgestudeerd op hernia’s
Cranio sacraal therapeut paarden – Hipposofia- afgestudeerd op chronische mok
Medische Basiskennis
Psychosociale Basiskennis

Nascholing
Cranio en lactatie
Medische Basiskennis – Babbelen met je cellen
Psychosociale Basiskennis – Stemmen horen of innerlijke stem

Ik ben A-registertherapeut bij de NCSV. Om de kwaliteit te waarborgen stelt de NCSV de volgende eisen aan de registertherapeuten:

 1. de therapeut heeft een afgeronde HBO opleiding tot cranio sacraal therapeut;
 2. de therapeut heeft een diploma HBO Medische Basiskennis of een BIG registratie;
 3. de therapeut is in het bezit van een EHBO-diploma;
 4. de therapeut is aangesloten bij een onafhankelijk tuchtrecht van o.a. de RBCZ;
 5. de therapeut heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering;
 6. de therapeut voldoet aan de jaarlijkse verplichte nascholing;
 7. de therapeut voldoet aan de nascholingsplicht over een vaste periode van 3 jaar;
 8. de therapeut verplicht zich tot jaarlijkse deelname aan ten minste 2 intervisiemomenten;
 9. de therapeut stemt in met een periodieke visitatie van de praktijk;
 10. de therapeut onderschrijft het beroepsprofiel;
 11. de therapeut beschikt over een AGB code;
 12. de therapeut is in staat zelfstandig een praktijk te voeren;
 13. de therapeut is in het bezit van een VOG-verklaring (Verklaring omtrent het Gedrag);
 14. de therapeut is aangesloten bij een onafhankelijke, door het Ministerie erkende, geschillencommissie.