FAQ

Wanneer heeft mijn paard een cranio sacraal behandeling nodig?
Elk paard kan altijd een cranio sacraal behandeling gebruiken. Bij indicaties vind je een lijst met problemen waarbij een cranio sacraal behandeling het paard zal ondersteunen en het probleem kan verhelpen.

Mijn paard mankeert niets. Dan heeft hij geen behandeling nodig toch?
Zoals elk mens is ook een paard nooit helemaal in balans, ook al is dat voor de ruiter niet direct zichtbaar. Het is fijn voor je paard om even helemaal te ontspannen en het lijf een extra boost te geven. Daarom adviseer ik altijd een halfjaarlijkse check-up.

Ik zie je weinig doen. Wat doe je precies?
Een cranio sacraal behandeling wordt vaak onderschat wat voor een effect het heeft op het paard. Het lijkt alsof je mij weinig ziet doen. Dit komt omdat het cranio sacrale ritme een heel fijn ritme is en als ik heel druk met mijn handen beweeg op het paard, zal ik het niet voelen. Kijk maar naar de lichaamstaal van het paard en wat er verandert gedurende de behandelingen. En dan heb ik het nog niet eens over de weken daarop volgend. Je zult verbaasd zijn!

Behandel je ook mensen?
Ja ik behandel ook mensen. Dankzij het volgen en met goed resultaat afsluiten van de eerste 2 jaar van de 4-jarige  beroepsopleiding tot cranio sacraal therapeut heb ik al een goede basis opgebouwd voor het geven van een cranio sacraal behandeling. Deze basis cranio sacraal behandeling geeft een goede indruk wat cranio voor jou persoonlijk kan betekenen. Hoe leuk is het om zelf ook te voelen wat je paard voelt als hij/zij behandelt wordt.

Zijn alle cranio sacraal therapeuten voor paarden ook humaan (voor mensen) geschoold?
Nee op dit moment ben ik één van de weinige cranio sacraal therapeuten voor paarden die ook humaan geschoold is. Dit betekent in de praktijk dat ik (los van de nascholingen) straks vier jaar extra opleiding heb gevolgd op het gebied van cranio sacraal therapie.

Je bent toch cranio sacraal therapeut voor paarden? Waarom volg je dan de 4-jarige beroepsopleiding?

De 4-jarige beroepsopleiding tot cranio sacraal therapeut gaat dieper in op cranio sacraal therapie dan de opleiding cranio sacraal therapie voor paarden.
Gedurende de afgelopen twee jaar heb ik al veel extra technieken mogen bijleren en mijn kennis met betrekking tot cranio sacraal therapie mogen vergroten. Vanuit de beroepsopleiding volgen we de nieuwste ontwikkelingen die er wereldwijd gaande zijn op het gebied van cranio sacraal therapie. Ik ben constant aan het kijken/voelen op welke wijze deze nieuwe technieken ook toegepast kunnen worden bij de paarden.

Wat houdt de behandeling van mensen in?
Net zoals bij de paarden worden eerst de klachten besproken. Zijn er geen klachten dan is het gewoon fijn om even helemaal te ontspannen en het lijf een extra boost te geven. Ik begin altijd met het ritme voelen op de benen om daarna verder op zoek te gaan naar de oorzaken van het onbalans in het lichaam.

Ik hoorde dat kleding aan mag blijven, klopt dat?
Ja dat klopt. Het cranio sacrale ritme is goed door kleding heen te voelen.

Behandel je ook andere dieren?
Heel af en toe behandel ik ook andere dieren. Ik vind het leuk om te kijken hoe zij op cranio reageren en wat je in hun herstel kan bijdragen. Mijn focus ligt op paarden en mensen maar ik maak af en toe ook een uitstapje naar andere dieren.